Opvoeding en omgang: maak het uzelf makkelijk

Nadat u een hond heeft aangeschaft moet het dier leren wat van hem/haar verwacht wordt. Kiest u voor een pup, realiseer u dan dat in een goede opvoeding veel tijd gaat zitten. Een investering die u dubbel-en-dwars terugverdient, wanneer u hierdoor het perfecte maatje voor uw gezin verkrijgt. Maar ook een volwassen viervoeter moet leren wel gedrag u gewenst en wat ongewenst is.

Een hondenlevenlang plezier, daar gaan we voor!
Ons advies is in ieder geval met uw pup op puppybegeleiding te komen. Dit is een gratis consult bij een van onze dierenartsassistentes. Uw hond leert hier gehoorzaam en met vertrouwen op de behandeltafel te staan en belangrijke handelingen toe te staan. U zult hier later veel gemak van hebben. Bovendien maakt het een lichamelijk onderzoek betrouwbaarder en kan het soms zelfs de kosten van een sedatie besparen.

Verder adviseren wij een puppycursus bij een goede hondenschool te doen, zeker met een actieve hond. Ook al vind u dat u genoeg ervaring heeft, uw nieuwe huisgenoot heeft dit nog niet. Kiest u hier niet voor vanwege de kosten, dan moet u zich misschien afvragen of de aanschaf van een huisdier op dit moment wel een goed idee is (er kan immers iets gebeuren waardoor u voor onverwachte kosten komt te staan).