Checkpoint Vechtdal

Dierenkliniek Vechtdal heeft "Checkpoint" opgericht. Checkpoint is een verzamelnaam voor de verschillende consulten die door de dierenartsassistentes zal worden gedaan. Aan deze consulten zijn geen kosten verbonden.
 
arthrosebegeleiding   Afvalbegeleiding
     
puppybegeleiding   Seniorencheck
 


 

Op dit moment bieden we de volgende consulten aan:
  • Arthrosebegeleiding: Als er door de dierenarts arthrose bij uw huisdier wordt vastgesteld, dan zijn er een paar dingen waar u op moet letten. Arthrose is een aandoening die niet te verhelpen, maar wel te verlichten/vertragen is. Voor al uw vragen kunt u terecht bij de assistente op het arthroseconsult.
  • Afvalbegeleiding: Wanneer uw dier wat aan de stevige kant is, is dit belastend voor onder andere de gewrichten en de organen. Omdat het laten afvallen van uw dier af en toe best lastig is, is een zetje in de goede richting soms noodzaak. Wij willen u middels de afvalbegeleiding hierin graag ondersteunen.
  • Puppybegeleiding: Als pupeigenaar is het aan te raden uw pup aan nieuwe situaties te laten wennen. Contact met andere mensen, contact met de dierenarts en de dierenkliniek. Vaak zijn er ook nog veel vragen over de opvoeding etc. Hierom is puppybegeleiding in het leven geroepen. Gemiddeld één keer in de maand komt u met uw pup op consult bij de assistente. De assistente zal de pup iedere keer nakijken en de groei, ontworming, wisseling van het gebit en nog veel meer in de gaten houden. Ook is er de gelegengheid voor vragen van uw kant.
  • Seniorencheck: Heeft u een hond of kat op leeftijd? Dan bieden wij u een gratis seniorencheck aan. We zullen u een aantal vragen stellen en het dier nakijken. Sommige dieren zijn goed in het verbergen van gebreken. Het kan aan te raden zijn om iets verder te kijken en een bloedonderzoek te doen, om te kijken hoe het ervoor staat met de nieren, de lever en het suikergehalte. Dit onderzoek kunnen wij u voor een gereduceerd bedrag aanbieden in combinatie met de seniorencheck.