Hond en Kat

Kauwt uw hond of kat minder makkelijk op harde brokken of stinkt hij uit de bek? Maak dan een afspraak voor gebitscontrole! Een kijkje bij de behandeling? Bekijk de foto's! 
 
Voorkomen is beter dan genezen
Net als bij de mens is voorkomen van gebitsproblemen beter dan genezen! De belangrijkste pijler bij preventie berust op het voorkomen of vertragen van de vorming van tandplak en tandsteen. Geef daarom uw hond en/of kat brokken als hoofdvoeding. Ook betekent dat voor honden en katten tandenpoetsen. Mechanische reiniging door middel van tandenpoetsen is het beste. Maak er een routinehandeling van door elke dag te poetsen, met een gaasje gaat dit vaak heel gemakkelijk.

Producten voor de dagelijkse gebitsverzorging
Er zijn speciale kauwstrips voor honden, zoals Veggiedent te koop die de dagelijkse gebitsverzorging ondersteunen. Ook bestaan er speciale speeltjes die helpen het gebit te reinigen zoals de Dental Kong, of de bacteriegroei voorkomende behandeling door middel van Vet Aquadent. Indien tanden poetsen niet gaat, kunt u Orozyme Bucco-Fresh geven. Dit verandert de samenstelling van het speeksel en gaat tandsteenvorming zoveel mogelijk tegen. Voor meer informatie, neem contact op met de Dierenkliniek.
 
Gebitsproblemen
Vaak is een eigenaar zich niet bewust van het feit dat gebitsproblemen veel voorkomen. Niet alleen kan uw hond of kat de tanden en kiezen verliezen. Ook kunnen bacteriën uit de mondholte elders in het lichaam ontstekingen geven, een gevolg wat minder bekend is bij eigenaren. Met name ontstekingen van de hartkleppen, nieren en lever zijn berucht. Uiteraard zijn dit zeer vervelende aandoeningen voor uw huisdier die beter voorkomen kunnen worden.