DSC09339.jpg

Rundveebehandelingen

Onze rundveetak bestaat uit negen rundveedierenartsen die zeven dagen per week en 24 uur per dag bereikbaar zijn.

Wij werken bij voorkeur vanuit maandelijkse bedrijfsbegeleiding van waaruit we in overleg met u bepalen hoe ver die begeleiding gaat.
De meest voorkomende onderdelen zijn:
 
  • Drachtigheids- en vruchtbaarheidsbegeleiding van koeien;
  • Controle van de verse koeien;
  • Het bijwerken van de vaccinatie schema's;
  • Bewaken van de bestrijdingsprogramma's (BVD Salmonella Brucellose Neospora etc.);
  • Begeleiden van problemen bij mastitis en celgetalproblemen;
  • Onthoornen van kalveren.
Naast deze werkzaamheden bij de dieren zelf bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan PIR-DAP van inhoudt dat wij uw melkcontrole gegevens ook ontvangen en u hierdoor gerichte adviezen kunnen geven van allerlei aard. Op deze manier kan de begeleiding zo intensief zijn als u zelf wenst met als doel uw bedrijfsresultaten te optimaliseren.

Wij vinden het belangrijk dat een begeleidend dierenarts weet wat er op uw bedrijf gebeurt, daarom proberen wij een vaste dierenarts aan een te begeleiden bedrijf te koppelen. Dat dit van beide kanten moet klikken, spreekt voor zich. Dit houdt ook in dat spoedgevallen overdag en buiten openingstijden door onze dierenartsen worden gedaan die dan geen begeleidingsafspraken hebben ingepland. Hierdoor krijgt u snel een vakkundige dierenarts en heeft de dierenarts tijdens de begeleiding tijd en rust om de werkzaamheden en begeleiding goed ter hand te nemen.

Op werkdagen zijn wij tot 9 uur 's morgens op de praktijk, daarna rijden we de visites. Mocht u dus visites willen doorgeven of iets met één van de dierenartsen willen overleggen raden wij u aan om 's morgens tussen 8 en 9 uur te bellen